Woning kopen Sleen

Jouw volgende woning kopen in Sleen? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder vind je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €312.553. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Sleen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €312.553.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsSleen
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Sleen april 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Diphoorn, Erm, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge & Collendoorn.

woning-te-koop-sleen

Aanbod appartement kopen in Sleen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en gem. 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Sleen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en gem. 2400 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sleen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 & 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektriciteit & 1310 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sleen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh elektra en 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Sleen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sleen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. D.m.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Sleen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sleen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Sleen geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €3.150. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Sleen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sleen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sleen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sleen en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Sleen kopen?

In de gemeente Coevorden registreren wij 15.580 woonobjecten. Hierbij spreken we van 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €312.553. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sleen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Sleen?

Een huis in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 gas en 1920 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 gas en 3860 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Sleen passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Sleen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 35.297 personen in 15.501 gezinnen. Er wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Sleen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sleen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.coevorden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7840, 7841.

Plaats een reactie