Woning kopen Heemserveen

Ga je een woning kopen in Heemserveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de buurt bestaan er veel voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huurwoning). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.203. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Heemserveen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.203.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsHeemserveen
Postcode7796
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Heemserveen april 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Rheezerveen, Collendoorn, Diffelen, Rheeze & Hoogenweg.

woning-te-koop-heemserveen

Eigen appartement kopen in Heemserveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en gem. 2070 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heemserveen

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas & 2670 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Heemserveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2810 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heemserveen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektra & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Heemserveen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Heemserveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Heemserveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heemserveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Heemserveen helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €3.150. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Heemserveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heemserveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Heemserveen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Heemserveen en in de buurt. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Heemserveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg zijn er ruim 25.177 woonobjecten. Je vindt hier circa 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Heemserveen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heemserveen?

Een woning in Hardenberg verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 m3 per jaar aan gas en 3170 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 kuub aardgas en 2070 kWh elektra. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 m3 gas en 4030 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Heemserveen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Heemserveen?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 60.948 personen in 24.358 huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heemserveen?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Heemserveen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7796.

Plaats een reactie