Woning kopen Weiteveen

Wil je een woning kopen in Weiteveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt heb je veel faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 49.528 woningen (62,1% koop, 37,8% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €262.002. Op deze informatieve website check je het recente woningaanbod in Weiteveen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde transactieprijs is €262.002.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsWeiteveen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Weiteveen april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Bel of mail het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Nieuw-Schoonebeek, Lutten, Zandpol, Schoonebeek of Stieltjeskanaal.

woning-te-koop-weiteveen

Een appartement kopen in Weiteveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en +/- 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Weiteveen

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en tevens 2590 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Weiteveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2710 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Weiteveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3790 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Weiteveen

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Weiteveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Weiteveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Weiteveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Weiteveen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 & €3.100. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Weiteveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Weiteveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Weiteveen

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Weiteveen en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Weiteveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woningen. Er zijn 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 125 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.002. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Weiteveen. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Weiteveen?

Een woning in Emmen gebruikt gemiddeld 1370 kuub aardgas en 2860 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (840 m3 gas en 1860 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1890 kuub gas en 3790 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Weiteveen passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Weiteveen?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 107.048 personen in 48.631 gezinnen. Er wonen 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 families zonder kinderen en 16.050 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Weiteveen?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Weiteveen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.emmen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7765, 7766.

Plaats een reactie