Woning kopen Zandpol

Jouw aanstaande woning kopen in Zandpol? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de omgeving heb je meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 49.528 huizen (62,1% koophuis, 37,8% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.002. Op dit woningportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Zandpol, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €262.002.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsZandpol
Postcode7764
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Zandpol april 2024

In het schema hierna ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Weiteveen, Nieuw-Schoonebeek, Schoonebeek, Stieltjeskanaal en Dalerveen.

woning-te-koop-zandpol

Aanbod appartement kopen in Zandpol

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 840 m3 gas + 1860 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zandpol

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en tevens 2590 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Zandpol is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2710 kWh elektriciteit & 1380 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Zandpol

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3790 elektra (kWh) + 1890 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Zandpol

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zandpol zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Zandpol

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Zandpol en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Zandpol geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.250. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Zandpol.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zandpol. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zandpol

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Zandpol en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Zandpol kopen?

In de buurt van de gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woningen. De verdeling is als volgt: 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 125 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.002. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zandpol. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zandpol?

Een woonobject in Emmen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 per jaar aan gas en 2860 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1890 kuub aardgas en 3790 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zandpol passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Zandpol?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 107.048 inwoners die we kunnen onderverdelen in 48.631 huishoudens. Het betreft 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 huishoudens zonder kinderen en 16.050 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zandpol?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zandpol plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.emmen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7764.

Plaats een reactie