Woning kopen Lutten

Snel een woning kopen in Lutten? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. Op korte afstand heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huurwoning). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.203. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Lutten, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is €303.203.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsLutten
Postcode7775
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Lutten juli 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Slagharen, Schuinesloot, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen & Zandpol.

woning-te-koop-lutten

Appartement kopen in Lutten

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en daarbij 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Lutten

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 & 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en daarbij 2670 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Lutten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh elektra & 1230 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lutten

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 & 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh stroom & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Lutten

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Lutten Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Lutten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Lutten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Lutten helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €3.100. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Lutten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lutten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Lutten

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lutten en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Lutten kopen?

In de gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woonhuizen. Er zijn 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lutten. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lutten?

Een woonhuis in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 aan gas en 3170 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 gas en 2070 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1820 kuub aardgas en 4030 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Lutten passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Lutten?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 60.948 mensen die we kunnen onderverdelen in 24.358 huishoudens. Dit zijn 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lutten?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lutten realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7775.

Plaats een reactie