Woning kopen Nieuw-Schoonebeek

Plannen om een woning te kopen in Nieuw-Schoonebeek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 49.528 woningen (62,1% koop, 37,8% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €262.002. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Nieuw-Schoonebeek, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de basis verkoopprijs is €262.002.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsNieuw-Schoonebeek
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nieuw-Schoonebeek juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Lutten, Slagharen, Weiteveen, Zandpol & Schoonebeek.

woning-te-koop-nieuw-schoonebeek

Een appartement kopen in Nieuw-Schoonebeek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 840 m3 gas + 1860 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Nieuw-Schoonebeek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas + 2590 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Nieuw-Schoonebeek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2710 kWh stroom en 1380 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuw-Schoonebeek

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3790 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuw-Schoonebeek

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuw-Schoonebeek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Nieuw-Schoonebeek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nieuw-Schoonebeek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Nieuw-Schoonebeek helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €2.900. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Nieuw-Schoonebeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Schoonebeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuw-Schoonebeek

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nieuw-Schoonebeek en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Nieuw-Schoonebeek kopen?

In de gemeente Emmen bestaan er circa 49.528 huizen. Het gaat om 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 125 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €173.000 en de gem. verkoopprijs is €262.002. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Schoonebeek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nieuw-Schoonebeek?

Een huishouden in Emmen heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2860 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1860 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3790 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw-Schoonebeek passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Nieuw-Schoonebeek?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 107.048 personen in 48.631 gezinnen. Er wonen 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 gezinnen zonder kinderen en 16.050 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuw-Schoonebeek?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Schoonebeek plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.emmen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7766.

Plaats een reactie