Woning kopen Raamsdonk

Ga je een woning kopen in Raamsdonk? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 9.648 huizen (62,7% koophuis, 37,3% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €352.304. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Raamsdonk, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €238.000, de gemiddelde verkoopprijs is €352.304.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
PlaatsRaamsdonk
Postcode5165
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)21.544
Aantal huishoudens9.385
Aantal huishoudens met kinderen3.443
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen9.648
Aantal koopwoningen7.737
Aantal huurwoningen1.911
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€238.000
Gemiddelde verkoopprijs€352.304
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Raamsdonk juni 2024

In onderstaande weergave bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als isolatie en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Waspik, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Elshout of Drunen.

woning-te-koop-raamsdonk

Een appartement kopen in Raamsdonk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Het energiegebruik is circa 600 m3 gas en 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Raamsdonk

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 980 kuub gas + 2960 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Raamsdonk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektriciteit & 1130 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Raamsdonk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3240 kWh elektra + 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 stroom (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Raamsdonk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Raamsdonk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Raamsdonk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Raamsdonk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Raamsdonk helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.500. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Raamsdonk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Raamsdonk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Raamsdonk

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Raamsdonk en omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Raamsdonk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Geertruidenberg zijn er 9.648 huizen. Er zijn 7.737 (62,7%) koophuizen en 1.911 (37,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €238.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €352.304. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Raamsdonk. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Raamsdonk?

Een woonobject in Geertruidenberg verbruikt qua energie gem. zo’n 1100 m3 per jaar aan gas en 2990 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (600 kuub aardgas en 2100 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 gas en 4230 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Raamsdonk passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Raamsdonk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 21.544 mensen in 9.385 huishoudens. Het betreft 2.835 eenpersoonshuishoudens, 3.107 huishoudens zonder kinderen en 3.443 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Raamsdonk?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Raamsdonk zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.geertruidenberg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4944, 5165.

Plaats een reactie