Woning kopen Waspik

Alles weten over woning kopen in Waspik? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 21.996 huizen (60,3% koophuis, 39,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €364.015. Op Woningassistent.nl tonen wij het woningaanbod in Waspik, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €364.015.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWaalwijk
PlaatsWaspik
Postcode5165
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)48.637
Aantal huishoudens21.824
Aantal huishoudens met kinderen7.453
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen21.996
Aantal koopwoningen16.726
Aantal huurwoningen5.270
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.015
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Waspik april 2024

Onderstaand vind je het actuele woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Kaatsheuvel, De Moer, Raamsdonk, Sprang-Capelle & Elshout.

woning-te-koop-waspik

Studio of appartement kopen in Waspik

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en daarbij 1970 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Waspik

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 en 108 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas en gem. 2930 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Waspik is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 3060 kWh stroom en 1260 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Waspik

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3550 kWh elektra & 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4240 elektra (kWh) en 1880 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Waspik

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Waspik Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Waspik

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Waspik en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Waspik geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.850. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Waspik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waspik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Waspik

In april 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Waspik en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Waspik kopen?

In en rondom de gemeente Waalwijk vinden we circa 21.996 huizen. We maken onderscheid tussen 16.726 (60,3%) koopwoningen en 5.270 (39,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 123 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000 en de gem. verkoopprijs is €364.015. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Waspik. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Waspik?

Een woning in Waalwijk gebruikt gemiddeld 1210 kuub gas p/jaar en 3010 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1880 kuub gas en 4240 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Waspik passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Waspik?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 48.637 mensen in 21.824 huishoudens. Dit zijn 7.350 eenpersoonshuishoudens, 7.021 families zonder kinderen en 7.453 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,2 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Waspik?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Waspik laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.waalwijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5162, 5165.

Plaats een reactie