Woning kopen Geertruidenberg

Alles weten over woning kopen in Geertruidenberg? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 9.648 huizen (62,7% koopwoning, 37,3% huurwoningen). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €352.304. Op dit huizenplatform blader je door het actuele woningaanbod in Geertruidenberg, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €238.000, de gemiddelde huizenprijs is €352.304.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)21.544
Aantal huishoudens9.385
Aantal huishoudens met kinderen3.443
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen9.648
Aantal koopwoningen7.737
Aantal huurwoningen1.911
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€238.000
Gemiddelde verkoopprijs€352.304
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Geertruidenberg mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Selecteer op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Tilburg, Goirle, Drimmelen, Oosterhout & Zundert.

woning-te-koop-geertruidenberg

Appartementen te koop Geertruidenberg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 600 m3 gas + 2100 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Geertruidenberg

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 980 kuub gas en daarbij 2960 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Geertruidenberg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3010 kWh elektriciteit en 1130 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Geertruidenberg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3240 kWh elektra en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Geertruidenberg

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Geertruidenberg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Geertruidenberg

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Geertruidenberg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Geertruidenberg geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €3.000. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Geertruidenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geertruidenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Geertruidenberg

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Geertruidenberg en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Geertruidenberg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Geertruidenberg zijn er 9.648 woonobjecten. Je vindt hier circa 7.737 (62,7%) koopwoningen en 1.911 (37,3%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 121 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €238.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €352.304. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geertruidenberg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Geertruidenberg?

Een huis in Geertruidenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1100 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2990 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2100 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4230 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Geertruidenberg passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Geertruidenberg?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 21.544 personen die we kunnen onderverdelen in 9.385 gezinnen. Hier wonen 2.835 eenpersoonshuishoudens, 3.107 families zonder kinderen en 3.443 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Geertruidenberg?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Geertruidenberg zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.geertruidenberg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4930, 4931.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie