Woning kopen Elshout

Van plan om een woning te kopen in Elshout? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 19.357 huizen (67,6% koop, 32,4% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €411.890. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Elshout, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €293.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.890.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsElshout
Postcode5154
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Elshout april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Sprang-Capelle, Raamsdonk, Drunen, Riel en Gilze.

woning-te-koop-elshout

Aanbod appartement kopen in Elshout

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en tevens 2080 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Elshout

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 3020 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Elshout is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh elektriciteit & 1320 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Elshout

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 kWh elektriciteit & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4450 stroom (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Elshout

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Elshout Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Elshout

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Elshout en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Elshout geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €3.250. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Elshout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elshout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Elshout

In april 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Elshout en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Elshout kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heusden zijn er 19.357 woonhuizen. Het gaat om 16.431 (67,6%) koophuizen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €293.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.890. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Elshout. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Elshout?

Een woning in Heusden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 kuub gas en 3240 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 aan gas en 2080 kWh elektra. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1970 kuub gas p/jaar en 4450 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Elshout passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Elshout?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 44.692 personen in 19.095 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 families zonder kinderen en 7.002 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Elshout?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Elshout laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.heusden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5154.

Plaats een reactie