Woning kopen Kaatsheuvel

Jouw aanstaande woning kopen in Kaatsheuvel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 10.478 woningen (63,3% koophuis, 36,5% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €362.501. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in Kaatsheuvel, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de doorsnee verkoopprijs is €362.501.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
PlaatsKaatsheuvel
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)23.408
Aantal huishoudens10.127
Aantal huishoudens met kinderen3.633
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.478
Aantal koopwoningen8.590
Aantal huurwoningen1.888
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.501
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Kaatsheuvel juli 2024

In deze lijst verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen extra details als CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in De Moer, Rosmalen, Waspik, Raamsdonk & Sprang-Capelle.

woning-te-koop-kaatsheuvel

Appartement kopen in Kaatsheuvel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en +/- 2020 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Kaatsheuvel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 106 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en daarbij 3000 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kaatsheuvel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3170 kWh elektra en 1260 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kaatsheuvel

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 & 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3550 kWh elektra & 1490 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4570 elektriciteit (kWh) en 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Kaatsheuvel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kaatsheuvel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Kaatsheuvel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Kaatsheuvel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Kaatsheuvel geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 – €2.850. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kaatsheuvel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kaatsheuvel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kaatsheuvel

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kaatsheuvel en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Kaatsheuvel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Loon op Zand zijn er ruim 10.478 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.590 (63,3%) koophuizen en 1.888 (36,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €362.501. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kaatsheuvel. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kaatsheuvel?

Een woning in Loon op Zand gebruikt gemiddeld 1290 m3 gas en 3230 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 kuub aardgas en 2020 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1970 kuub gas p/jaar en 4570 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Kaatsheuvel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Kaatsheuvel?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 23.408 mensen in 10.127 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.998 eenpersoonshuishoudens, 3.496 families zonder kinderen en 3.633 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kaatsheuvel?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kaatsheuvel bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.loonopzand.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5170, 5171, 5172.

Plaats een reactie