Woning kopen Drunen

Ga je een woning kopen in Drunen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 19.357 woningen (67,6% koopwoning, 32,4% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €411.890. Op dit woningplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Drunen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €293.000, de gemiddelde huizenprijs is €411.890.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsDrunen
Postcode5151
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)44.692
Aantal huishoudens19.095
Aantal huishoudens met kinderen7.002
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen19.357
Aantal koopwoningen16.431
Aantal huurwoningen2.926
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.890
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Drunen april 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren extra details als energielabel of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Elshout, Sprang-Capelle, Riel, Gilze en Hulten.

woning-te-koop-drunen

Appartementen te koop Drunen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en +/- 2080 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Drunen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en daarbij 3020 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Drunen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3190 kWh stroom en 1320 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Drunen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 kWh stroom + 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4450 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Drunen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Drunen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Drunen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Drunen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Drunen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €2.750. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Drunen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drunen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Drunen

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Drunen en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Drunen kopen?

In de hele gemeente Heusden registreren wij 19.357 woningen. Er zijn 16.431 (67,6%) koopwoningen en 2.926 (32,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €411.890. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Drunen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Drunen?

Een woonobject in Heusden verbruikt gemiddeld 1320 m3 aan gas en 3240 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 aan gas en 4450 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Drunen passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Drunen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 44.692 personen in 19.095 gezinnen. Hier wonen 5.594 eenpersoonshuishoudens, 6.499 huishoudens zonder kinderen en 7.002 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Drunen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Drunen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.heusden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5150, 5151, 5152, 5154.

Plaats een reactie