Woning kopen Sprang-Capelle

Jouw volgende woning kopen in Sprang-Capelle? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 21.996 woningen (60,3% koopwoning, 39,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €364.015. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Sprang-Capelle, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de doorsnee verkoopprijs is €364.015.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWaalwijk
PlaatsSprang-Capelle
Postcode5160
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)48.637
Aantal huishoudens21.824
Aantal huishoudens met kinderen7.453
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen21.996
Aantal koopwoningen16.726
Aantal huurwoningen5.270
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.015
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Sprang-Capelle april 2024

Met onze huizenzoeker vind je het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Raamsdonk, Waspik, Elshout, Drunen of Riel.

woning-te-koop-sprang-capelle

Aanbod appartement kopen in Sprang-Capelle

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en 1970 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Sprang-Capelle

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas & 2930 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Sprang-Capelle is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3060 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Sprang-Capelle

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3550 kWh elektra & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4240 elektriciteit (kWh) en 1880 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Sprang-Capelle

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sprang-Capelle Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Sprang-Capelle

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sprang-Capelle en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Sprang-Capelle helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sprang-Capelle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sprang-Capelle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Sprang-Capelle

In april 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Sprang-Capelle en omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Sprang-Capelle kopen?

In de buurt van de gemeente Waalwijk bestaan er circa 21.996 huizen. Dit zijn 16.726 (60,3%) koophuizen en 5.270 (39,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €252.000 en de gem. verkoopprijs is €364.015. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sprang-Capelle. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sprang-Capelle?

Een woonobject in Waalwijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 per jaar aan gas en 3010 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 gas en 1970 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1880 m3 aan gas en 4240 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Sprang-Capelle passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Sprang-Capelle?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 48.637 mensen in 21.824 verschillende gezinnen. Er wonen 7.350 eenpersoonshuishoudens, 7.021 huishoudens zonder kinderen en 7.453 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Sprang-Capelle?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sprang-Capelle laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.waalwijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5144, 5160, 5161.

Plaats een reactie