Woning kopen De Rips

Plannen om een woning te kopen in De Rips? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving vind je allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 12.649 huizen (67,8% koophuis, 32% huurwoningen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €397.333. Op dit huizenportaal bekijk je het laatste woningaanbod in De Rips, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de doorsnee verkoopprijs is €397.333.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsDe Rips
Postcode5764
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod De Rips juni 2024

In het schema hierna bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Griendtsveen, Meijel, Milheeze, Bakel & Helenaveen.

woning-te-koop-de-rips

Eigen appartement kopen in De Rips

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 820 m3 gas en daarbij 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen De Rips

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 – 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas + 2840 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in De Rips is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektra + 1250 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning De Rips

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 & 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh elektra + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4490 elektriciteit (kWh) & 1960 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in De Rips

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je woningen te koop in De Rips zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in De Rips

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in De Rips en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in De Rips geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €3.050. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in De Rips.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Rips. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in De Rips

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in De Rips en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in De Rips kopen?

In de buurt van de gemeente Gemert-Bakel bestaan er circa 12.649 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.829 (67,8%) koophuizen en 1.820 (32%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 165 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €293.000 en de gem. marktprijs is €397.333. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Rips. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in De Rips?

Een huishouden in Gemert-Bakel heeft een verbruik van gemiddeld 1390 m3 aan gas en 3360 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (820 kuub aardgas en 2010 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1960 m3 gas voor verwarming en warm water en 4490 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in De Rips passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in De Rips?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 30.723 mensen in 13.056 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 huishoudens zonder kinderen en 4.851 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in De Rips?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Rips plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5764.

Plaats een reactie