Woning kopen Gemert-Bakel

Jouw ideale woning kopen in Gemert-Bakel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt bestaan er diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.649 woningen (67,8% koopwoning, 32% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €397.333. Op dit woningplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Gemert-Bakel, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde woningprijs is €397.333.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Gemert-Bakel april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Boekel, Land van Cuijk, Maashorst, Bernheze en Oss.

woning-te-koop-gemert-bakel

Studio of appartement kopen in Gemert-Bakel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas en daarbij 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Gemert-Bakel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en tevens 2840 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Gemert-Bakel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektra en 1250 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Gemert-Bakel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4490 elektra (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Gemert-Bakel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Gemert-Bakel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Gemert-Bakel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Gemert-Bakel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gemert-Bakel geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €2.750. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Gemert-Bakel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gemert-Bakel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Gemert-Bakel

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Gemert-Bakel en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Gemert-Bakel kopen?

In de hele gemeente Gemert-Bakel vinden we circa 12.649 woonobjecten. Je vindt hier circa 10.829 (67,8%) koophuizen en 1.820 (32%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 165 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €397.333. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Gemert-Bakel. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Gemert-Bakel?

Een woonobject in Gemert-Bakel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3360 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1960 m3 gas en 4490 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Gemert-Bakel passen duurzame producten zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Gemert-Bakel?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 30.723 personen in 13.056 huishoudens. Er wonen 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 gezinnen zonder kinderen en 4.851 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gemert-Bakel?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Gemert-Bakel laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5420, 5421, 5422.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie