Woning kopen Meijel

Jouw volgende woning kopen in Meijel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 18.527 huizen (72,7% koophuis, 27,1% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €325.223. Op dit huizenportaal vind je het huidige woningaanbod in Meijel, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €325.223.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsMeijel
Postcode5768
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Meijel april 2024

Met onze woningzoeker ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals woninglabel & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Oirlo, Leunen, Griendtsveen, De Rips en Milheeze.

woning-te-koop-meijel

Appartementen te koop Meijel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en daarbij 2200 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Meijel

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en daarbij 2870 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Meijel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektra en 1250 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Meijel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3200 kWh stroom & 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4290 stroom (kWh) en 1900 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Meijel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Meijel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Meijel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Meijel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Meijel geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 en €2.600. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Meijel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meijel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Meijel

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Meijel en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Meijel kopen?

In de buurt van de gemeente Peel en Maas vind je ongeveer 18.527 huizen. De verdeling is als volgt: 15.967 (72,7%) koophuizen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €325.223. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meijel. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Meijel?

Een woonhuis in Peel en Maas verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas en 3330 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2200 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1900 m3 aan gas en 4290 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Meijel passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Meijel?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 43.425 personen in 18.251 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 gezinnen zonder kinderen en 6.610 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Meijel?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Meijel laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5768.

Plaats een reactie