Woning kopen Griendtsveen

Van plan om een woning te kopen in Griendtsveen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de regio heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 17.937 huizen (76% koophuis, 23,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €327.659. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Griendtsveen, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.659.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, scholen, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsGriendtsveen
Postcode5766
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Griendtsveen juli 2024

Bijgaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Meijel, Oirlo, De Rips, Milheeze of Bakel.

woning-te-koop-griendtsveen

Studio of appartement kopen in Griendtsveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas & 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Griendtsveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2840 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Griendtsveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Griendtsveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom en 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Griendtsveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Griendtsveen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Griendtsveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Griendtsveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Griendtsveen geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.550. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Griendtsveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Griendtsveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Griendtsveen

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Griendtsveen en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Griendtsveen kopen?

In en rondom de gemeente Horst aan de Maas zijn er 17.937 huizen. De verdeling is als volgt: 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 162 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000 en de gem. marktprijs is €327.659. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Griendtsveen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Griendtsveen?

Een woonhuis in Horst aan de Maas verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3350 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub aardgas en 4360 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Griendtsveen passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Griendtsveen?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 42.429 personen in 18.092 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 families zonder kinderen en 6.380 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Griendtsveen?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Griendtsveen bouwen. Informeer bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5766.

Plaats een reactie