Woning kopen Gemert

Jouw aanstaande woning kopen in Gemert? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.649 huizen (67,8% koophuis, 32% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €397.333. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Gemert, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is €397.333.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsGemert
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Gemert juni 2024

In het schema hierna ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren extra details als verwarming en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Handel, Elsendorp, Zeeland, Odiliapeel & Volkel.

woning-te-koop-gemert

Appartement kopen in Gemert

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Gemert

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en daarbij 2840 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Gemert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3030 kWh stroom en 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Gemert

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 kWh elektra & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4490 elektriciteit (kWh) en 1960 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Gemert

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Gemert zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Gemert

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Gemert en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gemert geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €3.200. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Gemert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gemert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Gemert

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gemert en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Gemert kopen?

In de gemeente Gemert-Bakel zijn er ruim 12.649 huizen. De verdeling is als volgt: 10.829 (67,8%) koopwoningen en 1.820 (32%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 165 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €397.333. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Gemert. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Gemert?

Een huis in Gemert-Bakel gebruikt gemiddeld 1390 m3 gas en 3360 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 kuub gas en 2010 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1960 m3 per jaar aan gas en 4490 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Gemert passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Gemert?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 30.723 personen in 13.056 gezinnen. Hier wonen 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 families zonder kinderen en 4.851 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gemert?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Gemert bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5420, 5421, 5422.

Plaats een reactie