Woning kopen Zeeland

Ga je een woning kopen in Zeeland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 6.461 woningen (73,8% koophuis, 26,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €433.780. Op dit woningportaal check je het woningaanbod in Zeeland, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €333.000, de basis verkoopprijs is €433.780.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, restaurants, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMaashorst
PlaatsZeeland
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)15.730
Aantal huishoudens6.400
Aantal huishoudens met kinderen2.438
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen6.461
Aantal koopwoningen5.626
Aantal huurwoningen835
Gemiddelde woonoppervlakte174 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.780
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3510 kWh

Woningaanbod Zeeland juni 2024

In ons overzicht vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Gemert, Handel, Odiliapeel, Volkel of Maren-Kessel.

woning-te-koop-zeeland

Aanbod appartement kopen in Zeeland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas en daarbij 2250 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zeeland

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en doorgaans 2810 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Zeeland is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra + 1230 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Zeeland

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 kWh stroom & 1560 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4420 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Zeeland

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zeeland zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zeeland

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zeeland en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Zeeland geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €2.800. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Zeeland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeeland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Zeeland

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zeeland en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Zeeland kopen?

In de buurt van de gemeente Maashorst zijn er 6.461 huizen. Er zijn 5.626 (73,8%) koopwoningen en 835 (26,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 174 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €333.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €433.780. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeeland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zeeland?

Een woonhuis in Maashorst gebruikt gemiddeld 1470 m3 gas voor verwarming en warm water en 3510 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (860 m3 gas en 2250 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1940 kuub aardgas en 4420 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Zeeland passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Zeeland?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 15.730 mensen in 6.400 verschillende gezinnen. Dat betreffen 1.771 eenpersoonshuishoudens, 2.191 families zonder kinderen en 2.438 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zeeland?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zeeland bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.landerd.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5374, 5410, 5411.

Plaats een reactie