Woning kopen Ottersum

Jouw volgende woning kopen in Ottersum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 7.490 woningen (66,2% koop, 33,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €333.719. Op dit woningplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Ottersum, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €253.000, de doorsnee verkoopprijs is €333.719.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGennep
PlaatsOttersum
Postcode6595
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)16.921
Aantal huishoudens7.231
Aantal huishoudens met kinderen2.476
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen7.490
Aantal koopwoningen6.582
Aantal huurwoningen908
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.719
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Ottersum april 2024

Onderstaand krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Milsbeek, Heijen, Middelaar, Plasmolen en Mook.

woning-te-koop-ottersum

Studio of appartement kopen in Ottersum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en 2290 kWh stroom.

Rijtjeshuis Ottersum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en tevens 2790 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ottersum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2990 kWh elektra & 1250 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ottersum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3300 kWh stroom en 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4100 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Ottersum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Ottersum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Ottersum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ottersum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Ottersum geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €3.050. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Ottersum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ottersum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ottersum

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ottersum en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Ottersum kopen?

In de buurt van de gemeente Gennep vind je ongeveer 7.490 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 6.582 (66,2%) koopwoningen en 908 (33,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €253.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.719. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ottersum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ottersum?

Een woonobject in Gennep heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 per jaar aan gas en 3230 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 2290 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 kuub aardgas en 4100 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Ottersum passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Ottersum?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 16.921 mensen in 7.231 gezinnen. Het gaat om 2.296 eenpersoonshuishoudens, 2.459 gezinnen zonder kinderen en 2.476 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ottersum?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ottersum laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.gennep.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 6595.

Plaats een reactie