Woning kopen Gennep

Jouw aanstaande woning kopen in Gennep? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 7.490 huizen (66,2% koophuis, 33,7% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €333.719. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Gennep, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €253.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €333.719.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGennep
Postcode6591
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)16.921
Aantal huishoudens7.231
Aantal huishoudens met kinderen2.476
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen7.490
Aantal koopwoningen6.582
Aantal huurwoningen908
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.719
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Gennep mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Wijchen, Beuningen, Mook en Middelaar, Heumen of Berg en Dal.

woning-te-koop-gennep

Studio of appartement kopen in Gennep

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en gem. 2290 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Gennep

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1100 kuub gas en +/- 2790 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Gennep is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2990 kWh elektra & 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Gennep

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3300 kWh stroom en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4100 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Gennep

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gennep Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Gennep

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Gennep en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Gennep geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.300. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Gennep.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gennep. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Gennep

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Gennep en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Gennep kopen?

In de gemeente Gennep vinden we circa 7.490 woonhuizen. Het gaat om 6.582 (66,2%) koophuizen en 908 (33,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €253.000 en de gem. marktprijs is €333.719. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gennep. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gennep?

Een huis in Gennep heeft een verbruik van gemiddeld 1380 kuub gas en 3230 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 per jaar aan gas en 2290 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4100 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Gennep passen duurzame producten zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Gennep?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 16.921 personen in 7.231 gezinnen. Hier wonen 2.296 eenpersoonshuishoudens, 2.459 families zonder kinderen en 2.476 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Gennep?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Gennep plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gennep.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6590, 6591.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie