Woning kopen Milsbeek

Jouw aanstaande woning kopen in Milsbeek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 7.490 huizen (66,2% koophuis, 33,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €333.719. Op deze website bieden wij het recente woningaanbod in Milsbeek, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €253.000, de doorsnee verkoopprijs is €333.719.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, restaurants, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGennep
PlaatsMilsbeek
Postcode6596
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)16.921
Aantal huishoudens7.231
Aantal huishoudens met kinderen2.476
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen7.490
Aantal koopwoningen6.582
Aantal huurwoningen908
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.719
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Milsbeek april 2024

In het overzicht hieronder check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Selecteer op woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Heijen, Ven-Zelderheide, Ottersum, Middelaar en Plasmolen.

woning-te-koop-milsbeek

Appartement kopen in Milsbeek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en gem. 2290 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Milsbeek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 en 114 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas & 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Milsbeek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2990 kWh elektra + 1250 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Milsbeek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3300 kWh stroom + 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 – 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4100 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Milsbeek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Milsbeek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Milsbeek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Milsbeek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Milsbeek geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.650. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Milsbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Milsbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Milsbeek

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Milsbeek en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Milsbeek kopen?

In de buurt van de gemeente Gennep zijn er 7.490 huizen. Hierbij spreken we van 6.582 (66,2%) koophuizen en 908 (33,7%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €253.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.719. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Milsbeek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Milsbeek?

Een huishouden in Gennep heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3230 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 aan gas en 2290 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub gas p/jaar en 4100 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Milsbeek passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Milsbeek?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 16.921 personen in 7.231 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.296 eenpersoonshuishoudens, 2.459 huishoudens zonder kinderen en 2.476 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Milsbeek?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Milsbeek laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.gennep.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6596.

Plaats een reactie