Woning kopen Middelaar

Van plan om een woning te kopen in Middelaar? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 3.667 woningen (74,8% koop, 25,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €452.951. Op dit huizenplatform bekijk je het beschikbare woningaanbod in Middelaar, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de doorsnee verkoopprijs is €452.951.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMook en Middelaar
PlaatsMiddelaar
Postcode6587
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)7.847
Aantal huishoudens3.545
Aantal huishoudens met kinderen1.120
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen3.667
Aantal koopwoningen3.142
Aantal huurwoningen525
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.951
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Middelaar juni 2024

In het schema hierna bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Ottersum, Milsbeek, Plasmolen, Mook en Molenhoek.

woning-te-koop-middelaar

Appartementen te koop Middelaar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en daarbij 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Middelaar

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en daarbij 2840 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Middelaar is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh stroom & 1360 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Middelaar

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit en 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4190 stroom (kWh) + 2110 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Middelaar

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Middelaar Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Middelaar

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Middelaar en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Middelaar geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.750. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Middelaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middelaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Middelaar

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Middelaar en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Middelaar kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Mook en Middelaar zijn er 3.667 woonobjecten. Er zijn 3.142 (74,8%) koopwoningen en 525 (25,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 160 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €308.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €452.951. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Middelaar. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Middelaar?

Een woonobject in Mook en Middelaar heeft een verbruik van gemiddeld 1500 kuub gas p/jaar en 3240 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2110 kuub gas en 4190 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Middelaar passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Middelaar?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 7.847 mensen in 3.545 verschillende huishoudens. Dat betreffen 1.104 eenpersoonshuishoudens, 1.321 gezinnen zonder kinderen en 1.120 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,2 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Middelaar?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Middelaar laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6587.

Plaats een reactie