Woning kopen Heijen

Snel een woning kopen in Heijen? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook tref je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 7.490 huizen (66,2% koop, 33,7% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €333.719. Op deze pagina tonen wij het actuele woningaanbod in Heijen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €253.000, de gemiddelde verkoopprijs is €333.719.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGennep
PlaatsHeijen
Postcode6598
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)16.921
Aantal huishoudens7.231
Aantal huishoudens met kinderen2.476
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen7.490
Aantal koopwoningen6.582
Aantal huurwoningen908
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.719
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Heijen juli 2024

Met onze woningzoeker blader je door het actuele woningaanbod van juli 2024. Selecteer op woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Ven-Zelderheide, Niftrik, Milsbeek, Ottersum & Middelaar.

woning-te-koop-heijen

Aanbod appartement kopen in Heijen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 2290 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Heijen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas + 2790 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heijen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2990 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heijen

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3300 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4100 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Heijen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Heijen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Heijen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Heijen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Heijen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 – €3.000. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Heijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Heijen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Heijen en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Heijen kopen?

In de gemeente Gennep zijn er 7.490 huizen. We maken onderscheid tussen 6.582 (66,2%) koophuizen en 908 (33,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 151 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €253.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.719. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Heijen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heijen?

Een woonhuis in Gennep kent een gem. verbruik van 1380 m3 per jaar aan gas en 3230 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub gas en 2290 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1910 kuub gas p/jaar en 4100 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Heijen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Heijen?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 16.921 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.231 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.296 eenpersoonshuishoudens, 2.459 gezinnen zonder kinderen en 2.476 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,24 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Heijen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Heijen plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gennep.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6598.

Plaats een reactie