Woning kopen Plasmolen

Ga je een woning kopen in Plasmolen? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 3.667 woningen (74,8% koophuis, 25,2% huur). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €452.951. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Plasmolen, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €308.000, de gemiddelde prijs van een woning is €452.951.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMook en Middelaar
PlaatsPlasmolen
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)7.847
Aantal huishoudens3.545
Aantal huishoudens met kinderen1.120
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen3.667
Aantal koopwoningen3.142
Aantal huurwoningen525
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.951
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Plasmolen april 2024

In het overzicht hieronder bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Middelaar, Ottersum, Mook, Molenhoek & Malden.

woning-te-koop-plasmolen

Een appartement kopen in Plasmolen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas + 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Plasmolen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 en 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en gem. 2840 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Plasmolen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektra + 1360 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Plasmolen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektra + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4190 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Plasmolen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Plasmolen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Plasmolen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Plasmolen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Plasmolen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €2.700. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Plasmolen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Plasmolen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Plasmolen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Plasmolen en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Plasmolen kopen?

In de gemeente Mook en Middelaar registreren wij 3.667 huizen. Het gaat om 3.142 (74,8%) koophuizen en 525 (25,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 160 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €308.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €452.951. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Plasmolen. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Plasmolen?

Een woning in Mook en Middelaar verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 gas en 3240 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas p/jaar en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2110 m3 gas voor verwarming en warm water en 4190 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Plasmolen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Plasmolen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 7.847 personen die we kunnen onderverdelen in 3.545 huishoudens. Wat meer specifiek: 1.104 eenpersoonshuishoudens, 1.321 huishoudens zonder kinderen en 1.120 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Plasmolen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Plasmolen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6586.

Plaats een reactie