Woning kopen Mook

Jouw aanstaande woning kopen in Mook? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In en rondom deze plek vind je veel faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 3.667 huizen (74,8% koopwoning, 25,2% huurhuizen). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €452.951. Op dit huizenplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Mook, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de gemiddelde huizenprijs is €452.951.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMook en Middelaar
PlaatsMook
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)7.847
Aantal huishoudens3.545
Aantal huishoudens met kinderen1.120
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen3.667
Aantal koopwoningen3.142
Aantal huurwoningen525
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.951
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Mook juni 2024

Bijgaand blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Plasmolen, Middelaar, Molenhoek, Malden of Kekerdom.

woning-te-koop-mook

Studio of appartement kopen in Mook

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en +/- 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Mook

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 & 118 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas + 2840 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Mook is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Mook

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh stroom + 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4190 elektra (kWh) & 2110 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Mook

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Mook Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Mook

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Mook en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Mook helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €3.250. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Mook.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mook. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Mook

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Mook en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Mook kopen?

In en rondom de gemeente Mook en Middelaar registreren wij 3.667 huizen. Dit zijn 3.142 (74,8%) koophuizen en 525 (25,2%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 160 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €308.000 en de gem. verkoopprijs is €452.951. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mook. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Mook?

Een woonobject in Mook en Middelaar verbruikt gemiddeld 1500 m3 aan gas en 3240 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (830 kuub gas en 1990 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4190 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Mook passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Mook?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 7.847 mensen die we kunnen onderverdelen in 3.545 gezinnen. Er wonen 1.104 eenpersoonshuishoudens, 1.321 huishoudens zonder kinderen en 1.120 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Mook?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Mook zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6585.

Plaats een reactie