Woning kopen Ven-Zelderheide

Jouw aanstaande woning kopen in Ven-Zelderheide? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de nabije omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 7.490 huizen (66,2% koophuis, 33,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €333.719. Op deze pagina ontdek je het laatste woningaanbod in Ven-Zelderheide, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Er is een mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €253.000, de gemiddelde huizenprijs is €333.719.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGennep
PlaatsVen-Zelderheide
Postcode6599
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)16.921
Aantal huishoudens7.231
Aantal huishoudens met kinderen2.476
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen7.490
Aantal koopwoningen6.582
Aantal huurwoningen908
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.719
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Ven-Zelderheide juni 2024

In ons overzicht vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Niftrik, Overasselt, Heijen, Milsbeek en Ottersum.

woning-te-koop-ven-zelderheide

Eigen appartement kopen in Ven-Zelderheide

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en +/- 2290 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Ven-Zelderheide

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas en doorgaans 2790 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Ven-Zelderheide is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2990 kWh elektra + 1250 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ven-Zelderheide

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3300 kWh stroom en 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4100 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Ven-Zelderheide

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Ven-Zelderheide zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Ven-Zelderheide

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ven-Zelderheide en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Ven-Zelderheide geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.700. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Ven-Zelderheide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ven-Zelderheide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Ven-Zelderheide

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ven-Zelderheide en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Ven-Zelderheide kopen?

In de hele gemeente Gennep vind je ongeveer 7.490 woningen. Er zijn 6.582 (66,2%) koopwoningen en 908 (33,7%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €253.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.719. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ven-Zelderheide. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ven-Zelderheide?

Een huis in Gennep verbruikt gemiddeld 1380 m3 gas en 3230 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2290 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1910 kuub gas en 4100 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Ven-Zelderheide passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Ven-Zelderheide?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 16.921 inwoners in 7.231 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.296 eenpersoonshuishoudens, 2.459 gezinnen zonder kinderen en 2.476 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,24 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ven-Zelderheide?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ven-Zelderheide laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gennep.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6599.

Plaats een reactie