Woning kopen Overasselt

Wil je een woning kopen in Overasselt? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 7.274 woningen (71,2% koopwoning, 27% huur). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €403.251. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Overasselt, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €303.000, de gemiddelde woningprijs is €403.251.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeumen
PlaatsOverasselt
Postcode6611
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)16.454
Aantal huishoudens7.145
Aantal huishoudens met kinderen2.538
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen7.274
Aantal koopwoningen6.027
Aantal huurwoningen1.247
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.251
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Overasselt juli 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als verwarming en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Nederasselt, Balgoij, Niftrik, Ven-Zelderheide en Heijen.

woning-te-koop-overasselt

Een appartement kopen in Overasselt

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 700 m3 gas en +/- 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Overasselt

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1170 kuub gas & 2810 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Overasselt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2980 kWh elektra & 1320 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Overasselt

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh elektra + 1510 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4150 stroom (kWh) en 1980 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Overasselt

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Overasselt Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Overasselt

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Overasselt en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Overasselt helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €3.250. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Overasselt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overasselt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Overasselt

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Overasselt en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Overasselt kopen?

In de buurt van de gemeente Heumen registreren wij 7.274 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 6.027 (71,2%) koopwoningen en 1.247 (27%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €303.000 en de gem. verkoopprijs is €403.251. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Overasselt. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Overasselt?

Een woning in Heumen verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (700 kuub gas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1980 m3 per jaar aan gas en 4150 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Overasselt passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Overasselt?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 16.454 inwoners in 7.145 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.212 eenpersoonshuishoudens, 2.395 families zonder kinderen en 2.538 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,27 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Overasselt?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Overasselt realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heumen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6610, 6611.

Plaats een reactie