Woning kopen Niftrik

Jouw ideale woning kopen in Niftrik? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 18.190 huizen (67,5% koophuis, 32,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €382.330. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Niftrik, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde transactieprijs is €382.330.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWijchen
PlaatsNiftrik
Postcode6606
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)41.110
Aantal huishoudens17.729
Aantal huishoudens met kinderen6.535
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen18.190
Aantal koopwoningen14.866
Aantal huurwoningen3.324
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€382.330
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Niftrik april 2024

In onderstaande weergave vind je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Overasselt, Nederasselt, Ven-Zelderheide, Heijen en Milsbeek.

woning-te-koop-niftrik

Appartement kopen in Niftrik

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en +/- 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Niftrik

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1030 kuub gas en daarbij 2920 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Niftrik is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3060 kWh stroom & 1200 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Niftrik

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3490 kWh stroom & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Niftrik

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Niftrik Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Niftrik

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Niftrik en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Niftrik geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €3.050. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Niftrik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Niftrik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Niftrik

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Niftrik en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Niftrik kopen?

In en rondom de gemeente Wijchen zijn er 18.190 woonhuizen. Dit zijn 14.866 (67,5%) koopwoningen en 3.324 (32,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €262.000 en de gem. verkoopprijs is €382.330. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Niftrik. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Niftrik?

Een woonobject in Wijchen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas en 2110 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 kuub gas p/jaar en 4370 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Niftrik passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Niftrik?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 41.110 personen in 17.729 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.390 eenpersoonshuishoudens, 5.804 gezinnen zonder kinderen en 6.535 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Niftrik?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Niftrik laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.wijchen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6606.

Plaats een reactie