Woning kopen Giessenlanden

Jouw volgende woning kopen in Giessenlanden? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 17.340 woningen (68,9% koopwoning, 30,6% huurwoning). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €373.551. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Giessenlanden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde woningprijs is €373.551.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4223
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Giessenlanden mei 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Altena, Schouwen-Duiveland, Gorinchem, West Betuwe & Vijfheerenlanden.

woning-te-koop-giessenlanden

Aanbod appartement kopen in Giessenlanden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Giessenlanden

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1000 kuub gas en tevens 2680 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Giessenlanden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Giessenlanden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4100 stroom (kWh) en 1870 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Giessenlanden

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je weet wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Giessenlanden zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Giessenlanden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Giessenlanden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Giessenlanden helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €3.100. In de opsomming hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Giessenlanden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Giessenlanden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Giessenlanden

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Giessenlanden en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Giessenlanden kopen?

In deze gemeente Giessenlanden vinden we circa 17.340 woonhuizen. Het gaat daarbij om 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €373.551. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Giessenlanden. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Giessenlanden?

Een woning in Giessenlanden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 kuub gas en 3090 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (820 m3 per jaar aan gas en 2090 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1870 kuub gas en 4100 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Giessenlanden passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Giessenlanden?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 43.909 mensen die we kunnen onderverdelen in 16.795 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,59 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Giessenlanden?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Giessenlanden realiseren. Informeer bij de gemeente (www.giessenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3380, 3381, 4209.

Plaats een reactie