Woning kopen Gilze

Van plan om een woning te kopen in Gilze? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.392 huizen (64% koophuis, 35,8% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €357.378. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Gilze, gegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.378.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
PlaatsGilze
Postcode5126
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)26.431
Aantal huishoudens11.200
Aantal huishoudens met kinderen4.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.392
Aantal koopwoningen9.702
Aantal huurwoningen1.690
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.378
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gilze april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Riel, Drunen, Hulten, Molenschot & Rijen.

woning-te-koop-gilze

Studio of appartement kopen in Gilze

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 670 m3 gas & 2020 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Gilze

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas & 2870 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Gilze is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektra & 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Gilze

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh stroom + 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4240 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Gilze

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Gilze Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Gilze

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Gilze en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gilze geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 en €2.600. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Gilze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gilze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Gilze

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Gilze en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Gilze kopen?

In de hele gemeente Gilze en Rijen zijn er ruim 11.392 woonobjecten. Het gaat daarbij om 9.702 (64%) koophuizen en 1.690 (35,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 130 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.378. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gilze. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Gilze?

Een woning in Gilze en Rijen verbruikt qua energie gem. zo’n 1200 m3 aan gas en 3090 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (670 kuub gas en 2020 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1830 kuub gas en 4240 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Gilze passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Gilze?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 26.431 mensen in 11.200 verschillende gezinnen. Er wonen 3.276 eenpersoonshuishoudens, 3.843 huishoudens zonder kinderen en 4.081 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Gilze?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Gilze laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gilzerijen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5126.

Plaats een reactie