Woning kopen Hulten

Van plan om een woning te kopen in Hulten? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook tref je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 11.392 woningen (64% koop, 35,8% huurwoningen). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €357.378. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Hulten, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €267.000, de gemiddelde woningprijs is €357.378.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
PlaatsHulten
Postcode5125
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)26.431
Aantal huishoudens11.200
Aantal huishoudens met kinderen4.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.392
Aantal koopwoningen9.702
Aantal huurwoningen1.690
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.378
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Hulten juni 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid of rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Gilze, Riel, Molenschot, Rijen en Castelre.

woning-te-koop-hulten

Eigen appartement kopen in Hulten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 670 m3 gas en tevens 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hulten

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en +/- 2870 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Hulten is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3010 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hulten

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh elektriciteit + 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4240 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hulten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hulten Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Hulten

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Hulten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Hulten geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.650. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Hulten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hulten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hulten

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hulten en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hulten kopen?

In de gemeente Gilze en Rijen vinden we circa 11.392 woonhuizen. Dit zijn 9.702 (64%) koopwoningen en 1.690 (35,8%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 130 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000 en de gem. verkoopprijs is €357.378. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hulten. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hulten?

Een woning in Gilze en Rijen kent een gem. verbruik van 1200 kuub gas p/jaar en 3090 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (670 kuub gas p/jaar en 2020 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1830 m3 aan gas en 4240 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Hulten passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Hulten?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 26.431 personen in 11.200 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.276 eenpersoonshuishoudens, 3.843 gezinnen zonder kinderen en 4.081 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hulten?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hulten laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.gilzerijen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5125.

Plaats een reactie