Woning kopen Gilze en Rijen

Ga je een woning kopen in Gilze en Rijen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 11.392 woningen (64% koopwoning, 35,8% huur). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €357.378. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Gilze en Rijen, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €357.378.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)26.431
Aantal huishoudens11.200
Aantal huishoudens met kinderen4.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.392
Aantal koopwoningen9.702
Aantal huurwoningen1.690
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.378
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gilze en Rijen juni 2024

Met onze woningzoeker vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijsen relevante factoren als energielabel en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Alphen-Chaam, Waalwijk, Baarle-Nassau, Dongen en Hilvarenbeek.

woning-te-koop-gilze-en-rijen

Appartementen te koop Gilze en Rijen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 670 m3 gas en doorgaans 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Gilze en Rijen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 en 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en tevens 2870 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Gilze en Rijen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3010 kWh elektra + 1210 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Gilze en Rijen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh elektriciteit & 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4240 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Gilze en Rijen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Gilze en Rijen zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Gilze en Rijen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Gilze en Rijen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Gilze en Rijen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 – €2.600. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Gilze en Rijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gilze en Rijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gilze en Rijen

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Gilze en Rijen en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Gilze en Rijen kopen?

In de buurt van de gemeente Gilze en Rijen zijn er ruim 11.392 woonobjecten. Hierbij spreken we van 9.702 (64%) koopwoningen en 1.690 (35,8%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 130 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.378. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gilze en Rijen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Gilze en Rijen?

Een woonhuis in Gilze en Rijen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (670 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2020 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4240 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Gilze en Rijen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Gilze en Rijen?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente leven 26.431 mensen in 11.200 verschillende gezinnen. Er wonen 3.276 eenpersoonshuishoudens, 3.843 huishoudens zonder kinderen en 4.081 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gilze en Rijen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Gilze en Rijen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gilzerijen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5120, 5121, 5122.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie