Woning kopen Goedereede

Wil je een woning kopen in Goedereede? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 22.098 woningen (64,1% koop, 35,7% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.018. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Goedereede, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de gemiddelde woningprijs is €344.018.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsGoedereede
Postcode3252
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Goedereede mei 2024

Met onze woningzoeker vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Ouddorp, Achthuizen, Stellendam, Herkingen & Melissant.

woning-te-koop-goedereede

Studio of appartement kopen in Goedereede

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 750 m3 gas en gem. 1970 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Goedereede

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en +/- 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Goedereede is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh elektra & 1160 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Goedereede

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh stroom + 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3960 stroom (kWh) + 1780 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Goedereede

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Goedereede Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Goedereede

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Goedereede en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Goedereede helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 – €3.100. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Goedereede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goedereede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Goedereede

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Goedereede en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Goedereede kopen?

In en rondom de gemeente Goeree-Overflakkee vinden we circa 22.098 woonobjecten. Dit zijn 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.018. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goedereede. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Goedereede?

Een woonobject in Goeree-Overflakkee verbruikt gemiddeld 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 kuub aardgas en 1970 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1780 m3 per jaar aan gas en 3960 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Goedereede passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Goedereede?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 50.049 personen in 21.138 gezinnen. Er wonen 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 families zonder kinderen en 7.352 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Goedereede?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Goedereede zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 3252.

Plaats een reactie