Woning kopen Goirle

Snel een woning kopen in Goirle? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 10.423 huizen (70,8% koopwoning, 29,2% huurhuis). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €447.211. Op Woningassistent.nl bieden wij het nieuwe woningaanbod in Goirle, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €294.000, de gemiddelde huizenprijs is €447.211.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5051
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)23.904
Aantal huishoudens10.192
Aantal huishoudens met kinderen3.715
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen10.423
Aantal koopwoningen8.729
Aantal huurwoningen1.694
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€447.211
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Goirle mei 2024

Bijgaand bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Oisterwijk, Hilvarenbeek, Tilburg, Geertruidenberg of Drimmelen.

woning-te-koop-goirle

Eigen appartement kopen in Goirle

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 690 m3 gas en doorgaans 2440 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Goirle

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas & 3140 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Goirle is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 125 m2.
 • Schatting: er wordt 3210 kWh stroom + 1230 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Goirle

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 kWh elektra & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4510 elektra (kWh) + 2060 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Goirle

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Goirle zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Goirle

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Goirle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Goirle helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €3.250. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Goirle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goirle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Goirle

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Goirle en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Goirle kopen?

In en rondom de gemeente Goirle zijn er 10.423 woningen. Je vindt hier circa 8.729 (70,8%) koopwoningen en 1.694 (29,2%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €294.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €447.211. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goirle. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Goirle?

Een woonhuis in Goirle heeft een verbruik van gemiddeld 1230 m3 per jaar aan gas en 3280 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (690 m3 per jaar aan gas en 2440 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (2060 m3 gas en 4510 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Goirle passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Goirle?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 23.904 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.192 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.889 eenpersoonshuishoudens, 3.588 huishoudens zonder kinderen en 3.715 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Goirle?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Goirle zetten. Informeer bij de gemeente (www.goirle.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5050, 5051, 5052, 5053.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie