Woning kopen Oisterwijk

Jouw ideale woning kopen in Oisterwijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 14.130 huizen (68,3% koophuis, 31,2% huurhuis). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €540.545. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Oisterwijk, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €350.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €540.545.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5061
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)26.245
Aantal huishoudens11.257
Aantal huishoudens met kinderen3.900
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.130
Aantal koopwoningen11.463
Aantal huurwoningen2.667
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€350.000
Gemiddelde verkoopprijs€540.545
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Oisterwijk mei 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hilvarenbeek, Dongen, Goirle, Tilburg & Geertruidenberg.

woning-te-koop-oisterwijk

Appartementen te koop Oisterwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en doorgaans 2090 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Oisterwijk

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en 3140 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oisterwijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oisterwijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3410 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4600 elektra (kWh) + 2160 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Oisterwijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Oisterwijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Oisterwijk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oisterwijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Oisterwijk geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.300. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Oisterwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oisterwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Oisterwijk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Oisterwijk en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oisterwijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oisterwijk zijn er 14.130 woningen. Het gaat om 11.463 (68,3%) koopwoningen en 2.667 (31,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €350.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €540.545. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oisterwijk. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oisterwijk?

Een huishouden in Oisterwijk kent een gem. verbruik van 1340 kuub gas en 3300 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 aan gas en 2090 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2160 m3 per jaar aan gas en 4600 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oisterwijk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Oisterwijk?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 26.245 inwoners in 11.257 gezinnen. Het betreft 3.501 eenpersoonshuishoudens, 3.856 huishoudens zonder kinderen en 3.900 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oisterwijk?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oisterwijk zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oisterwijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5060, 5061, 5062, 5063.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie