Woning kopen Hilvarenbeek

Jouw ideale woning kopen in Hilvarenbeek? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook ontdek je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 6.865 huizen (75,8% koophuis, 24% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €474.617. Op dit woningplatform ontdek je het recente woningaanbod in Hilvarenbeek, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is €474.617.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)15.518
Aantal huishoudens6.540
Aantal huishoudens met kinderen2.343
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen6.865
Aantal koopwoningen6.050
Aantal huurwoningen815
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€474.617
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3420 kWh

Woningaanbod Hilvarenbeek mei 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energieprestaties en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Dongen, Baarle-Nassau, Oisterwijk, Goirle & Tilburg.

woning-te-koop-hilvarenbeek

Eigen appartement kopen in Hilvarenbeek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en daarbij 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hilvarenbeek

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1150 kuub gas en gem. 2900 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hilvarenbeek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektra & 1300 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hilvarenbeek

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 – 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3300 kWh elektra en 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 en 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4420 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Hilvarenbeek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hilvarenbeek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Hilvarenbeek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Hilvarenbeek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hilvarenbeek geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.950. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Hilvarenbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hilvarenbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hilvarenbeek

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hilvarenbeek en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hilvarenbeek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hilvarenbeek vind je ongeveer 6.865 woonobjecten. Je vindt hier circa 6.050 (75,8%) koopwoningen en 815 (24%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 168 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €328.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €474.617. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hilvarenbeek. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hilvarenbeek?

Een huis in Hilvarenbeek gebruikt gemiddeld 1450 m3 per jaar aan gas en 3420 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 aan gas en 1990 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1960 kuub aardgas en 4420 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Hilvarenbeek passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hilvarenbeek?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 15.518 personen in 6.540 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.847 eenpersoonshuishoudens, 2.350 huishoudens zonder kinderen en 2.343 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hilvarenbeek?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hilvarenbeek plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hilvarenbeek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5080, 5081, 5084.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie