Woning kopen Riel

Jouw ideale woning kopen in Riel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 10.423 woningen (70,8% koopwoning, 29,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €447.211. Op dit huizenplatform blader je door het recente woningaanbod in Riel, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €294.000, de gemiddelde transactieprijs is €447.211.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGoirle
PlaatsRiel
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)23.904
Aantal huishoudens10.192
Aantal huishoudens met kinderen3.715
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen10.423
Aantal koopwoningen8.729
Aantal huurwoningen1.694
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€447.211
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Riel juni 2024

In het overzicht hieronder bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Selecteer op ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Drunen, Elshout, Gilze, Hulten of Molenschot.

woning-te-koop-riel

Appartementen te koop Riel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 690 m3 gas en 2440 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Riel

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 3140 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Riel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3210 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Riel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 – 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4510 stroom (kWh) en 2060 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Riel

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Riel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Riel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxateurs en makelaars in Riel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Riel geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 & €3.200. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Riel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Riel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Riel

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Riel en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Riel kopen?

In de hele gemeente Goirle vinden we circa 10.423 woonhuizen. Hierbij spreken we van 8.729 (70,8%) koopwoningen en 1.694 (29,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €294.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €447.211. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Riel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Riel?

Een woonobject in Goirle kent een gem. verbruik van 1230 kuub gas p/jaar en 3280 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (690 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2440 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2060 kuub aardgas en 4510 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Riel passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Riel?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 23.904 inwoners in 10.192 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.889 eenpersoonshuishoudens, 3.588 gezinnen zonder kinderen en 3.715 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Riel?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Riel laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.goirle.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5133.

Plaats een reactie