Woning kopen Glimmen

Plannen om een woning te kopen in Glimmen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 118.922 woningen (41,2% koophuis, 58,1% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €321.804. Op dit woningplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Glimmen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €207.000, de doorsnee verkoopprijs is €321.804.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsGlimmen
Postcode9756
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Glimmen juni 2024

Hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, liggingen relevante factoren als woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Eelde, Paterswolde, Onnen, Haren of Matsloot.

woning-te-koop-glimmen

Een appartement kopen in Glimmen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 870 m3 gas en doorgaans 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Glimmen

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2550 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Glimmen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2700 kWh elektra en 1360 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Glimmen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh elektriciteit & 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3740 stroom (kWh) + 2070 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Glimmen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Glimmen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Glimmen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Glimmen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Glimmen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.700. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Glimmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Glimmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Glimmen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Glimmen en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Glimmen kopen?

In de buurt van de gemeente Groningen vind je ongeveer 118.922 woonobjecten. Er zijn 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €207.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €321.804. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Glimmen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Glimmen?

Een huis in Groningen verbruikt gemiddeld 1080 m3 aan gas en 2200 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (870 m3 gas en 1790 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2070 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3740 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Glimmen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Glimmen?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 232.874 mensen in 136.383 huishoudens. Dat betreffen 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 gezinnen zonder kinderen en 25.808 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,69 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Glimmen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Glimmen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9756.

Plaats een reactie