Woning kopen Eelde

Een woning kopen in Eelde? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 14.596 woningen (76,5% koop, 23% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.599. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Eelde, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €288.000, de basis verkoopprijs is €411.599.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsEelde
Postcode9761
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Eelde maart 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Paterswolde, Eelderwolde, Glimmen, Onnen & Haren.

woning-te-koop-eelde

Eigen appartement kopen in Eelde

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 940 m3 gas en tevens 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Eelde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1260 kuub gas en 2390 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Eelde is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2470 kWh stroom + 1400 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eelde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2970 kWh stroom & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3620 stroom (kWh) en 2020 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Eelde

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Eelde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Eelde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Eelde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Eelde geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 en €3.150. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Eelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Eelde

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Eelde en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Eelde kopen?

In deze gemeente Tynaarlo registreren wij 14.596 woonobjecten. Dit zijn 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €288.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €411.599. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eelde. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Eelde?

Een huishouden in Tynaarlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1570 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2930 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (940 m3 gas en 1980 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2020 kuub gas p/jaar en 3620 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Eelde passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Eelde?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 33.887 mensen in 14.306 verschillende huishoudens. Het betreft 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 families zonder kinderen en 5.144 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eelde?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Eelde plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9760, 9761.

Plaats een reactie