Woning kopen Onnen

Jouw aanstaande woning kopen in Onnen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. Op korte afstand bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens is er vlakbij een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 118.922 huizen (41,2% koop, 58,1% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €321.804. Op deze pagina bekijk je het actuele woningaanbod in Onnen, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €207.000, de gemiddelde huizenprijs is €321.804.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsOnnen
Postcode9755
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Onnen juni 2024

Bijgaand verstrekken we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Glimmen, Eelde, Haren, Matsloot en Vriescheloo.

woning-te-koop-onnen

Appartementen te koop Onnen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 870 m3 gas + 1790 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Onnen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas en tevens 2550 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Onnen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2700 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Onnen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3060 kWh stroom & 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3740 elektriciteit (kWh) en 2070 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Onnen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Onnen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Onnen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Onnen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Onnen geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €2.550. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Onnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Onnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Onnen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Onnen en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Onnen kopen?

In de hele gemeente Groningen vinden we circa 118.922 huizen. Hierbij spreken we van 47.207 (41,2%) koopwoningen en 71.715 (58,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 103 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €207.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €321.804. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Onnen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Onnen?

Een woonobject in Groningen gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2200 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (870 kuub aardgas en 1790 kWh stroom. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2070 m3 gas en 3740 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Onnen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Onnen?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 232.874 inwoners die we kunnen onderverdelen in 136.383 gezinnen. Wat meer specifiek: 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 families zonder kinderen en 25.808 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,69 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Onnen?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Onnen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (gemeente.groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9755.

Plaats een reactie