Woning kopen Matsloot

Wil je een woning kopen in Matsloot? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 14.855 woningen (70,8% koop, 28,2% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €355.463. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Matsloot, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde woningprijs is €355.463.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsMatsloot
Postcode9749
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Matsloot april 2024

In deze lijst bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere eigenschappen zoals zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Haren, Onnen, Vriescheloo, Wedde of Blijham.

woning-te-koop-matsloot

Aanbod appartement kopen in Matsloot

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas en +/- 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Matsloot

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas + 2410 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Matsloot is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2500 kWh elektra & 1390 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Matsloot

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh stroom en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 stroom (kWh) + 1910 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Matsloot

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Matsloot Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Matsloot

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Matsloot en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Matsloot geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.500. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Matsloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Matsloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Matsloot

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Matsloot en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Matsloot kopen?

In de buurt van de gemeente Noordenveld vinden we circa 14.855 woonhuizen. Hierbij spreken we van 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.463. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Matsloot. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Matsloot?

Een woonhuis in Noordenveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 gas en 2790 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2040 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1910 m3 aan gas en 3370 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Matsloot passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Matsloot?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 31.253 inwoners in 13.911 huishoudens. Er wonen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 families zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Matsloot?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Matsloot bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9749.

Plaats een reactie