Woning kopen Luddeweer

Jouw ideale woning kopen in Luddeweer? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de buurt heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 28.154 huizen (62,1% koopwoning, 37,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €282.704. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Luddeweer, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de doorsnee verkoopprijs is €282.704.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsLuddeweer
Postcode9624
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Luddeweer maart 2024

In het overzicht hieronder check je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Overschild, Schildwolde, Lageland, Lageland & Slochteren.

woning-te-koop-luddeweer

Aanbod appartement kopen in Luddeweer

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en +/- 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Luddeweer

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1250 kuub gas en gem. 2460 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Luddeweer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2560 kWh elektra & 1410 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Luddeweer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2710 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektra (kWh) & 1890 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Luddeweer

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Luddeweer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Luddeweer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Luddeweer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Luddeweer helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.050. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Luddeweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Luddeweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Luddeweer

Recent (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Luddeweer en daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Luddeweer kopen?

In en rondom de gemeente Midden-Groningen vinden we circa 28.154 huizen. We maken onderscheid tussen 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 138 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €282.704. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Luddeweer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Luddeweer?

Een huis in Midden-Groningen kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (850 kuub gas p/jaar en 1940 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1890 kuub gas en 3450 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Luddeweer passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Luddeweer?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 60.797 inwoners in 27.754 gezinnen. Dit zijn 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 huishoudens zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Luddeweer?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Luddeweer plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9624.

Plaats een reactie