Woning kopen Vriescheloo

Jouw volgende woning kopen in Vriescheloo? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de regio heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.937 woningen (67,1% koophuis, 30,1% huurhuizen). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €288.183. Op deze website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Vriescheloo, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €183.000, de gemiddelde transactieprijs is €288.183.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsVriescheloo
Postcode9699
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Vriescheloo april 2024

Bijgaand check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Matsloot, Haren, Wedde, Blijham en Oudeschans.

woning-te-koop-vriescheloo

Aanbod appartement kopen in Vriescheloo

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1020 m3 gas en +/- 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Vriescheloo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1360 kuub gas en doorgaans 2420 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Vriescheloo is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh stroom en 1530 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Vriescheloo

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2810 kWh elektriciteit en 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Vriescheloo

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vriescheloo Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Vriescheloo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Vriescheloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Vriescheloo geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.550. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Vriescheloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vriescheloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Vriescheloo

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vriescheloo en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Vriescheloo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerwolde vind je ongeveer 11.937 woningen. Je vindt hier circa 10.173 (67,1%) koopwoningen en 1.764 (30,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 167 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €183.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €288.183. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vriescheloo. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vriescheloo?

Een huis in Westerwolde heeft een verbruik van gemiddeld 1680 kuub gas p/jaar en 3100 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1020 m3 per jaar aan gas en 2080 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 kuub gas en 3580 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Vriescheloo passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Vriescheloo?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.733 personen in 11.205 gezinnen. Er wonen 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 families zonder kinderen en 3.356 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Vriescheloo?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Vriescheloo plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9699.

Plaats een reactie