Woning kopen Haaksbergen

Ga je een woning kopen in Haaksbergen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 10.571 woningen (68,6% koophuis, 31,2% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €363.530. Op dit woningplatform bekijk je het recente woningaanbod in Haaksbergen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €250.000, de gemiddelde verkoopprijs is €363.530.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
Netnummer053 (+3153)
Inwoners (gemeente)24.311
Aantal huishoudens10.217
Aantal huishoudens met kinderen3.725
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.571
Aantal koopwoningen8.787
Aantal huurwoningen1.784
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€250.000
Gemiddelde verkoopprijs€363.530
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Haaksbergen mei 2024

In deze lijst blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Rijssen-Holten of Hellendoorn.

woning-te-koop-haaksbergen

Appartementen te koop Haaksbergen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas & 2000 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Haaksbergen

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas en gem. 2840 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Haaksbergen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh stroom & 1310 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Haaksbergen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4090 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Haaksbergen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Haaksbergen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Haaksbergen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haaksbergen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Haaksbergen helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €2.900. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Haaksbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haaksbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Haaksbergen

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Haaksbergen en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Haaksbergen kopen?

In de gemeente Haaksbergen registreren wij 10.571 woningen. Er zijn 8.787 (68,6%) koopwoningen en 1.784 (31,2%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €250.000 en de gem. verkoopprijs is €363.530. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haaksbergen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Haaksbergen?

Een huis in Haaksbergen gebruikt gemiddeld 1370 m3 aan gas en 3150 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub gas p/jaar en 2000 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1870 m3 per jaar aan gas en 4090 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Haaksbergen passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Haaksbergen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 24.311 mensen in 10.217 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.978 eenpersoonshuishoudens, 3.514 families zonder kinderen en 3.725 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Haaksbergen?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haaksbergen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haaksbergen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7480, 7481, 7482, 7483.

Plaats een reactie