Woning kopen Hof van Twente

Ga je een woning kopen in Hof van Twente? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de regio zijn er allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 15.279 woningen (67,9% koophuis, 32% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €354.722. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Hof van Twente, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €354.722.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Inwoners (gemeente)35.017
Aantal huishoudens14.937
Aantal huishoudens met kinderen5.249
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen15.279
Aantal koopwoningen13.093
Aantal huurwoningen2.186
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.722
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Hof van Twente mei 2024

In deze lijst check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Haaksbergen, Enschede, Rijssen-Holten, Hellendoorn of Deventer.

woning-te-koop-hof-van-twente

Appartementen te koop Hof van Twente

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 880 m3 gas + 2090 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Hof van Twente

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 & 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en daarbij 2600 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Hof van Twente is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra + 1190 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hof van Twente

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4140 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Hof van Twente

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hof van Twente zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Hof van Twente

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hof van Twente en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hof van Twente geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €2.550. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Hof van Twente.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hof van Twente. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hof van Twente

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hof van Twente en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Hof van Twente kopen?

In en rondom de gemeente Hof van Twente vinden we circa 15.279 woningen. Dit zijn 13.093 (67,9%) koophuizen en 2.186 (32%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 158 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €252.000 en de gem. verkoopprijs is €354.722. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hof van Twente. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hof van Twente?

Een woonhuis in Hof van Twente gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (880 kuub aardgas en 2090 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas p/jaar en 4140 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Hof van Twente passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Hof van Twente?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 35.017 inwoners in 14.937 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.537 eenpersoonshuishoudens, 5.151 huishoudens zonder kinderen en 5.249 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hof van Twente?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hof van Twente bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.hofvantwente.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7470, 7471, 7472.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie