Woning kopen Hellendoorn

Ga je een woning kopen in Hellendoorn? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 14.959 huizen (72,3% koopwoning, 27,4% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €334.791. Op deze website blader je door het actuele woningaanbod in Hellendoorn, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde prijs van een woning is €334.791.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7442
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)35.916
Aantal huishoudens14.721
Aantal huishoudens met kinderen5.626
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen14.959
Aantal koopwoningen12.680
Aantal huurwoningen2.279
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€334.791
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Hellendoorn mei 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Rijssen-Holten, Hof van Twente, Deventer, Voorst en Apeldoorn.

woning-te-koop-hellendoorn

Appartementen te koop Hellendoorn

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en gem. 2040 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Hellendoorn

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en 2740 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hellendoorn is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2930 kWh elektra + 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Hellendoorn

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3270 kWh stroom en 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4000 elektra (kWh) & 1910 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hellendoorn

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hellendoorn Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hellendoorn

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Hellendoorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hellendoorn geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €3.100. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Hellendoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hellendoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hellendoorn

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Hellendoorn en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Hellendoorn kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hellendoorn vind je ongeveer 14.959 woningen. Dit zijn 12.680 (72,3%) koophuizen en 2.279 (27,4%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 132 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €334.791. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hellendoorn. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hellendoorn?

Een woning in Hellendoorn verbruikt gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 kuub aardgas en 4000 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Hellendoorn passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Hellendoorn?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 35.916 mensen in 14.721 huishoudens. Het gaat om 4.132 eenpersoonshuishoudens, 4.963 gezinnen zonder kinderen en 5.626 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hellendoorn?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hellendoorn bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hellendoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7443, 7447.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie