Woning kopen Rijssen-Holten

Jouw volgende woning kopen in Rijssen-Holten? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 14.867 woningen (69,1% koophuis, 30,7% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €342.796. Op dit woningplatform blader je door het actuele woningaanbod in Rijssen-Holten, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde transactieprijs is €342.796.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Inwoners (gemeente)38.177
Aantal huishoudens14.326
Aantal huishoudens met kinderen6.240
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen14.867
Aantal koopwoningen11.745
Aantal huurwoningen3.122
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.796
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Rijssen-Holten mei 2024

In ons overzicht verstrekken we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Deventer en Voorst.

woning-te-koop-rijssen-holten

Appartement kopen in Rijssen-Holten

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 880 m3 gas & 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rijssen-Holten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas & 2800 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Rijssen-Holten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2990 kWh elektriciteit & 1350 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rijssen-Holten

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektra & 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4050 elektriciteit (kWh) + 1990 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Rijssen-Holten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Rijssen-Holten Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Rijssen-Holten

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Rijssen-Holten en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Rijssen-Holten helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €3.300. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Rijssen-Holten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijssen-Holten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Rijssen-Holten

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rijssen-Holten en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Rijssen-Holten kopen?

In de hele gemeente Rijssen-Holten vinden we circa 14.867 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 11.745 (69,1%) koophuizen en 3.122 (30,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000 en de gem. verkoopprijs is €342.796. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijssen-Holten. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rijssen-Holten?

Een woonobject in Rijssen-Holten kent een gem. verbruik van 1400 kuub gas en 3080 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 kuub gas en 2110 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1990 kuub gas en 4050 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Rijssen-Holten passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Rijssen-Holten?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 38.177 inwoners in 14.326 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.656 eenpersoonshuishoudens, 4.430 gezinnen zonder kinderen en 6.240 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,63 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Rijssen-Holten?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rijssen-Holten laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.rijssen-holten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7460, 7461, 7462, 7463.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie