Woning kopen Hengelo

Wil je een woning kopen in Hengelo? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook ontdek je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 38.903 huizen (56,4% koopwoning, 43,4% huurwoningen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €289.151. Op dit huizenportaal check je het recente woningaanbod in Hengelo, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is een mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €201.000, de gemiddelde woningprijs is €289.151.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHengelo
Postcode7551
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)81.140
Aantal huishoudens38.016
Aantal huishoudens met kinderen12.153
Gemiddelde huishoudensgrootte2,11
Aantal woningen38.903
Aantal koopwoningen27.173
Aantal huurwoningen11.730
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€289.151
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Hengelo mei 2024

Onderstaand verstrekken we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren relevante factoren als energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Oldenzaal, Losser, Enschede, Haaksbergen en Hof van Twente.

woning-te-koop-hengelo

Aanbod appartement kopen in Hengelo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 700 m3 gas en +/- 1910 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Hengelo

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en doorgaans 2820 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hengelo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hengelo

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3120 kWh stroom & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektriciteit (kWh) + 1930 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hengelo

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hengelo Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op het bod, kosten koper, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Hengelo

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hengelo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hengelo helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €3.000. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Hengelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hengelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hengelo

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hengelo en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Hengelo kopen?

In deze gemeente Hengelo bestaan er circa 38.903 huizen. Het gaat om 27.173 (56,4%) koophuizen en 11.730 (43,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €201.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €289.151. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hengelo. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hengelo?

Een huis in Hengelo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1160 m3 aan gas en 2760 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (700 m3 aan gas en 1910 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hengelo passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Hengelo?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 81.140 mensen in 38.016 gezinnen. Wat meer specifiek: 14.982 eenpersoonshuishoudens, 10.881 families zonder kinderen en 12.153 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,11 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hengelo?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hengelo laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.hengelo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559.

Plaats een reactie