Woning kopen Buitenkaag

Jouw ideale woning kopen in Buitenkaag? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €470.338. Op dit huizenportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Buitenkaag, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de basis verkoopprijs is €470.338.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsBuitenkaag
Postcode2158
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Buitenkaag mei 2024

In het schema hierna bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Kaag, Lisserbroek, Abbenes, Weteringbrug en Leimuiderbrug.

woning-te-koop-buitenkaag

Eigen appartement kopen in Buitenkaag

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Buitenkaag

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en doorgaans 3150 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Buitenkaag is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Buitenkaag

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3840 kWh elektriciteit + 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Buitenkaag

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Buitenkaag Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Buitenkaag

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Buitenkaag en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Buitenkaag helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 en €2.700. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Buitenkaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buitenkaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Buitenkaag

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Buitenkaag en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Buitenkaag kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer vind je ongeveer 65.214 woningen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €337.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.338. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buitenkaag. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Buitenkaag?

Een huis in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 m3 gas en 3040 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 kuub aardgas en 1990 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1980 m3 aan gas en 4480 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Buitenkaag passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Buitenkaag?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 156.002 mensen in 65.732 huishoudens. Wat meer specifiek: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Buitenkaag?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Buitenkaag bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2158.

Plaats een reactie